Reklama
  • Wtorek, 25 sierpnia 2015 (14:00)

    Ziemniaczane zawijańce z pieczarkami

Składniki: pół kg ugotowanych ziemniaków, 150 ml gęstej śmietany 18-proc., 3 jajka, 2 i pół szklanki mąki, 40 dag pieczarek, 2 łyżki masła, 2 łyżki posiekanego koperku, sól, pieprz

Reklama

1. Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę. Dodaj śmietanę, jajka, szczyptę soli i 2 szklanki mąki, wyrób ciasto. Uformuj kulę (ciasto jest dosyć kleiste). Ściereczkę posyp pozostałą mąką, ułóż ciasto. Dłońmi uformuj placek.

2. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Podsmaż na maśle. Kiedy odparują, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj z koperkiem. Rozłóż na ziemniaczanym placku, przy pomocy ściereczki uformuj roladę. Ułóż w natłuszczonej formie, piecz ok. 40 minut w 200°C.

Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:z | pieczarki

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ■ 40 dag dyni Hokkaido bez pestek ■ 1,5 szklanki ugotowanej czerwonej soczewicy ■ 5 łyżek pasty tahini ■ 6 łyżek soku z cytryny ■ 5 łyżek oliwy ■ sol ■ pieprz ■ wędzona... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.