Reklama
  • Środa, 1 marca 2017 (10:05)

    Zapiekana figa

Składniki: 3 figi, 6 plasterków roladki koziej, 2 łyżki orzeszków pinii, ocet balsamiczny i sok z cytryny, sos winegret, rozmaryn

Figi opłucz i przekrój każdą na 3 części. Ułóż je w piramidkę, przekładając plastrami koziej roladki. Ser posyp prażonymi orzeszkami pinii i listkami rozmarynu. Całość wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 13 minut (do czasu, aż ser zmięknie). Figi wyjmij, ułóż na talerzu, polej sosem winegret, gęstym octem balsamicznym i skrop sokiem z cytryny.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 1 duża cebula, 1 duży strąk czerwonej papryki, masło, 2 pomidory, pół puszki kukurydzy, 20 dag żółtego sera, 4 jajka, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 100 ml oliwy (lub oleju), 25 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.