Reklama
  • Środa, 1 marca (10:05)

    Zapiekana figa

Składniki: 3 figi, 6 plasterków roladki koziej, 2 łyżki orzeszków pinii, ocet balsamiczny i sok z cytryny, sos winegret, rozmaryn

Figi opłucz i przekrój każdą na 3 części. Ułóż je w piramidkę, przekładając plastrami koziej roladki. Ser posyp prażonymi orzeszkami pinii i listkami rozmarynu. Całość wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 13 minut (do czasu, aż ser zmięknie). Figi wyjmij, ułóż na talerzu, polej sosem winegret, gęstym octem balsamicznym i skrop sokiem z cytryny.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 12–14 średniej wielkości pieczarek ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● 75 g gotowanej szynki w kawałku ● 1/5 opakowania rukoli ● 2 cebule ● 4–5 łodyżek natki pietruszki ● 2–3 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.