Reklama
  • Czwartek, 7 stycznia 2016 (15:05)

    Wytrawne muffiny

Składniki:  100 g makaronu spaghetti  2 pomidory  2 jajka  50 g przecieru pomidorowego  150 ml maślanki  220 g mąki krupczatki  2 łyżeczki proszku do pieczenia  100 g tartego żółtego sera  sól, pieprz  olej  6 koktajlowych pomidorków  listki świeżej bazylii.

Przygotowanie:

Reklama

1. Ugotowany i schłodzony maka ron spaghetti pokrój na mniejsze kawałki. Sparz pomidory wrzątkiem. Obierz ze skórki, usuń pestki, miąższ pokrój w kostkę.

2. Ubij jajka z olejem. Dodaj przecier pomidorowy, maślankę, makaron spaghetti i miąższ z pomidorów. Posól i popieprz.

3. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz tarty ser. Dokładnie wymieszaj.

4. Masę wlej do foremek na muffiny. Piecz w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut. Udekoruj serem, pomidorkami i bazylią.

Tele Tydzień
Więcej na temat:muffiny

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.