Reklama
  • Piątek, 23 maja 2014 (11:00)

    Wykwintne pastrami z rukolą

Składniki na 4 porcje: 10 cienkich plasterków pastrami, 10 dag rukoli, 1 słoiczek suszonych pomidorów w oliwie , 2 ząbki czosnku,l 4-6 łyżek tartego parmezanu, 5 łyżek orzeszków piniowych, 1 łyżka ziaren kolendry, 2 łyżki oliwy.

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

1. Pomidory i część zalewy zmiksować z czosnkiem, dodać parmezan, podprażone na patelni orzeszki i kolendrę.

2. Każdy plaster pastrami otoczyć w masie i zwinąć w rulonik z liśćmi rukoli. Tę wykwintną przekąskę z wołowiny serwować po schłodzeniu. Pasuje do ciemnego lub białego pieczywa, chrupiących grzanek i sałatek. Pastrami bez rukoli możesz także podać na ciepło.

Reklama

Nasza rada

Smak masy pomidorowej można wzbogacić łyżką ostrej musztardy i grubo mielonym kolorowym pieprzem.

Przygotowanie: ok. 35 minut

Twoje Imperium
Więcej na temat:smak | z

Zobacz również

  • Z ciasta parzonego (ptysiowego) możemy przygotować również wytrawne przekąski. Wystarczy ptysie wypełnić słonym nadzieniem. Z pieczarkami 0,5 kg pieczarek drobno kroimy i przesmażamy na oleju z... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.