Reklama
  • Wtorek, 21 lutego 2017 (08:05)

    Włoskie grzanki

Składniki na 16 porcji: ● 2 długie bagietki pszenne ● 3 małe pomidory ● 2 duże kulki mozzarelli w zalewie ● 8 kawałków anchois ● 2 łyżki małych kaparów ● zioła włoskie ● oliwa z oliwek ● listki bazylii do dekoracji

1. Bagietki pokrój na kromki. Posmaruj je odrobiną oliwy, po czym ułóż na nich plastry pomidora. Na nich umieść po pół anchois i kilka kaparów.

Reklama

2. Pokryj całość plasterkiem mozzarelli i posyp ziołami.

3. Podpiecz kanapki w piekarniku i udekoruj bazylią.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.