Reklama
  • Wtorek, 6 października 2015 (10:05)

    Włoska focaccia

Składniki na 4 porcje: Ciasto: 8 g suchych drożdży, 100 ml ciepłego mleka, 300–400 ml ciepłej wody, 60 dag mąki, 2 łyżeczki soli, 4 łyżki oliwy. Dodatki: 4 łyżki czarnych oliwek, rozmaryn, gruba morska, oliwa, sól.

1. Składniki ciasta zagnieć. Przykryj i odstaw na ok. 90 minut.

Reklama

2. Z ciasta uformuj płaski bochenek. Zrób w nim dołeczki. Posmaruj oliwą. Posyp grubą solą, rozmarynem i pokrojonymi oliwkami. Piecz 30 minut w temp. 200 st.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:ciasto | ciasta | focaccia | ciast

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 50 dag mielonego mięsa, 1 op. francuskiego ciasta, 1 kalafior, 270 ml bulionu, 1 puszka pomidorów, 15 dag szpinaku, 2 ziemniaki, 1 cebula, ząbek czosnku, 4 łyżki oleju,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.