Reklama
  • Czwartek, 26 września 2013 (10:06)

    Węzełki z cukinią

Składniki: ● 80 dag dojrzałych pomidorów (mogą być np. malinowe, ale także koktajlowe) ● opakowanie makaronu spaghetti ● cukinia ● pesto ● sól, pieprz ● oliwa z oliwek ● listki świeżej bazylii do dekoracji ● 2 ząbki czosnku

Spaghetti ugotuj al dente w osolonej wodzie z łyżeczką oliwy. Osącz i ostudź.

Reklama

Cukinię umyj i pokrój wzdłuż na plastry. Osól i osącz na papierowym ręczniku z soku.

Pomidory umyj, pokrój w kostkę, czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Na rozgrzanej oliwie podduś pomidory z czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.

Plastry cukinii skrop oliwą i osobno lekko obsmaż. Zawiń w nie złożony makaron.

Węzełki ułóż na posmarowanej oliwą blasze i lekko zapiecz. Podaj z duszonymi pomidorami i pesto oraz świeżą bazylią.

Świat kobiety
Więcej na temat:spaghetti | plastry | z | cukinia

Zobacz również

  • Jedna porcja: 2 zł Składniki na 6 porcji: ■ kilogram maślaków ■ 2 cebulki ■ 2 łyżki masła ■ mała śmietana 18% ■ łyżeczka mąki ■ sól morska ■ pieprz biały więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.