Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego (08:00)

    Wątrobianki

Składniki: 8-10 bułeczek, kg wątróbki drobiowej, 3 duże cebule, 3-4 łyżki startego sera żółtego, 1/2 pęczka posiekanego szczy piorku, suszona natka pie truszki, sól, pieprz, olej.

1. Wątróbki oczyść, przekrój na pół, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 3 min i osącz.

Reklama

2. Cebule pokrój w półplasterki, zeszklij na oleju. Skrop wodą, dopraw solą i pieprzem, duś do miękkości. Dodaj wątróbkę i natkę, smaż 5 min.

3. Z bułeczek zetnij wierzch, wydrąż trochę miąższu, nałóż wątróbkę. Posyp serem, zapiekaj 10 min w 180ºC. Podawaj posypane szczypiorkiem.

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Zapieczone kaszotto przygotowane według naszego pomysłu możesz podać z aromatycznym sosem na zimno. Oto smakowite połączenia, które zaskoczą domowników i gości! Czosnkowy. 5 łyżek gęstego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.