Reklama
  • Poniedziałek, 14 stycznia 2013 (14:31)

    Tartinki z łososiem i ziołowym serkiem

Składniki: 12 kromek razowego chleba, 12 plastrów wędzonego łososia, serek homogenizowany, po 2 łyżki jogurtu i posiekanego koperku, cytryna, sól, pieprz.

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

1. Z chleba wykrój kółka. Serek wymieszaj z jogurtem i koperkiem. Dopraw solą i pieprzem. Sparz cytrynę.

2. Na każdym kawałku chleba ułóż serek, na nim dekoracyjnie zwinięty plasterek łososia. Skrop sokiem cytrynowym, udekoruj paseczkiem skórki cytrynowej i koperkiem.

Reklama

Rada: Chleb można podpiec i podać tartinki na ciepło.

Olivia

Zobacz również

  • Zapieczone kaszotto przygotowane według naszego pomysłu możesz podać z aromatycznym sosem na zimno. Oto smakowite połączenia, które zaskoczą domowników i gości! Czosnkowy. 5 łyżek gęstego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.