-
Poniedziałek, 14 stycznia 2013 (14:31)
Tartinki z łososiem i ziołowym serkiem
Składniki: 12 kromek razowego chleba, 12 plastrów wędzonego łososia, serek homogenizowany, po 2 łyżki jogurtu i posiekanego koperku, cytryna, sól, pieprz.
1. Z chleba wykrój kółka. Serek wymieszaj z jogurtem i koperkiem. Dopraw solą i pieprzem. Sparz cytrynę.
2. Na każdym kawałku chleba ułóż serek, na nim dekoracyjnie zwinięty plasterek łososia. Skrop sokiem cytrynowym, udekoruj paseczkiem skórki cytrynowej i koperkiem.
Rada: Chleb można podpiec i podać tartinki na ciepło.

Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej
Twój komentarz może być pierwszy