Reklama
  • Poniedziałek, 14 stycznia 2013 (14:31)

    Tartinki z łososiem i ziołowym serkiem

Składniki: 12 kromek razowego chleba, 12 plastrów wędzonego łososia, serek homogenizowany, po 2 łyżki jogurtu i posiekanego koperku, cytryna, sól, pieprz.

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

1. Z chleba wykrój kółka. Serek wymieszaj z jogurtem i koperkiem. Dopraw solą i pieprzem. Sparz cytrynę.

2. Na każdym kawałku chleba ułóż serek, na nim dekoracyjnie zwinięty plasterek łososia. Skrop sokiem cytrynowym, udekoruj paseczkiem skórki cytrynowej i koperkiem.

Reklama

Rada: Chleb można podpiec i podać tartinki na ciepło.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag mąki, 10 dag masła, 3 jajka, po 10 dag żółtego sera i szynki wieprzowej, 1 szklanka mrożonego groszku, po 5 dag kwaśnej śmietany i sera ricotta, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.