Reklama
  • Wtorek, 26 stycznia (15:05)

    Tarteletki z kiełbasą i serem

Składniki Arkusz ciasta francuskiego, ok. 10 dag kiełbasy, 8-10 pieczarek, po kawałku żółtej i czerwonej papryki, cebula, kilka plastrów sera żółtego, 2 łyżki oleju, ostra papryka, oregano, sól, pieprz.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Magdalena Imielińska z Kóz

Przygotowanie 40 min • Porcja 340 kcal • Koszt porcji 1,10 zł • Przepis na 9-12 porcji

Reklama

1 Cebulę obieram, siekam. Kiełbasę i pieczarki kroję w półplasterki, miąższ papryki w kostkę. Wszystkie te składniki podsmażam na oleju i przyprawiam do smaku.

2 Z ciasta wykrawam (np. szklanką) koła. Powinny być odrobinę większe niż foremki na tarteletki. Foremki smaruję olejem i wykładam ciastem, napełniam je nadzieniem. Plastry sera tnę w paseczki i układam z nich kratkę na wierzchu.

3 Tarteletki piekę w temp. 200°C do czasu, aż zrobią się rumiane (ok. 15 min).

Więcej na temat:arkusz | koszt | przepis | z | cebula

Zobacz również

  • Obierz dużą marchewkę. Potem opłucz ją i potnij w cieniutkie plasterki (najlepiej krajalnicą lub nożem do obierania warzyw). W garnku rozgrzej 500 ml oleju. Na gorący tłuszcz włóż porcjami... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.