Reklama
  • Wtorek, 2 grudnia 2014 (13:05)

    Tartaletki z ziemniakami, papryką i szynką

Składniki: 2 gotowane ziemniaki, papryka czerwona i żółta, 30 dag szynki, ząbek czosnku, cebula, 5 pieczarek, oliwa, garść czarnych oliwek, ma jonez, sos winegret, tartaletki. Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i plastry pieczarek. Całość ostudź i przełóż do miski. Wrzuć pokrojoną w kostkę paprykę, szynkę i pokrojone oliwki. Całość zalej sosem winegret i wymieszaj. Odstaw, aby składniki się przegryzły. Następnie sałatką wypełnij tartaletki i udekoruj majonezem.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:tartaletki | papryka | szynki | ziemniaki

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.