Reklama
  • Wtorek, 2 grudnia 2014 (13:05)

    Tartaletki z ziemniakami, papryką i szynką

Składniki: 2 gotowane ziemniaki, papryka czerwona i żółta, 30 dag szynki, ząbek czosnku, cebula, 5 pieczarek, oliwa, garść czarnych oliwek, ma jonez, sos winegret, tartaletki. Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i plastry pieczarek. Całość ostudź i przełóż do miski. Wrzuć pokrojoną w kostkę paprykę, szynkę i pokrojone oliwki. Całość zalej sosem winegret i wymieszaj. Odstaw, aby składniki się przegryzły. Następnie sałatką wypełnij tartaletki i udekoruj majonezem.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:tartaletki | na | papryka | szynki | z | ziemniaki

Zobacz również

  • Ser w ziołach

    Składniki: 40 dag twardego sera typu bałkańskiego, po pół pęczka natki i koperku, pół sałaty lodowej, chili, garść roszponki, cytryna, 1 małe radicchio, cukier, 2-3 łodygi lubczyku, sól, olej,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.