Reklama
  • Środa, 25 stycznia 2017 (10:05)

    Talarki ze szpinakiem i fetą

Składniki dla 4 osób: 1,5 kg karkówki • 30 dag boczku wędzonego w plastrach • cebula • 3 ząbki czosnku • 15 dag sera feta • 20 dag szpinaku świeżego lub mrożonego • przyprawa do mięsa wieprzowego • olej • sól • pieprz.

1 Karkówkę pokrój, rozbij. Przypraw. Podsmaż posiekaną cebulę. Dodaj szpinak, zgnieciony czosnek i duś do miękkości. Dopraw pieprzem i solą.

Reklama

2 Gdy ostygnie, dodaj ser feta i wymieszaj. Na rozbitej karkówce ułóż plastry boczku, rozłóż farsz i ciasno zwiń przy pomocy sznurka.

3 Skrop olejem, zawiń w folię aluminiową i piecz około 1,5 godziny w temp. 180°C. Podawaj z pieczywem.

CZAS: około 2 godzin

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 4 plastry ciasta filo, masło, 4 cienkie plastry boczku (wędzonego lub surowego), 10 dag żółtego sera (np. edamskiego), 4 duże pieczarki, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.