Reklama
  • Czwartek, 10 marca (13:05)

    Szpinakowe roladki

Rolada: opakowanie mrożonego szpinaku mielonego • 4 jajka • łyżka tłuszczu • czosnek • sól • pieprz Farsz: 20 dag masła • 20 dag sera topionego • 2 jajka • mała marchewka • mały ogórek kiszony • 4 marynowane pieczarki • sól • pieprz

Reklama

1. Szpinak udusić na tłuszczu. Osączyć. Dodać żółtka i wymieszać. Białka ubić, dodać do szpinaku. Wylać na blaszkę, upiec.

2. Jaja i marchewkę ugotować, pokroić. Ogórek i pieczarki pokroić. Masło utrzeć, dodając topiony ser i pozostałe składniki.

3. Na wierzchu upieczonego szpinaku rozłożyć farsz. Zwinąć w rulon, przełożyć na deseczkę, przykryć. Schłodzić.

Czas: około godziny.

Dobry Tydzień
Więcej na temat:farsz | rolada | roladki

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● 40 dag dyni Hokkaido bez pestek ● 1,5 szklanki ugotowanej czerwonej soczewicy ● 5 łyżek pasty tahini ● 6 łyżek soku z cytryny ● 5 łyżek oliwy z oliwek ● sol ● pieprz ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.