Reklama
  • Piątek, 30 stycznia 2015 (15:00)

    Szaszłyki na ziemniakach

Składniki na 4-5 porcji: 60 dag małych ziemniaków, 10 dag salami z kolorowym pieprzem, gałązki tymianku i oregano, sok z 1 limetki, sól, pieprz, 10 dag cieniutkich plasterków szynki gotowanej, 1 awokado, olej, słoiczek faszerowanych papryczek.

1. Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach. Ostudzić i obrać. Obsmażyć na rumiano na oleju. Przełożyć na ręczniki papierowe, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.

2. Obrać awokado, usunąć pestkę. Miąższ pokroić na cząstki, skropić sokiem z limetki. Połowę kartofelków nadziać na wykałaczki z plasterkami szynki i osączonymi papryczkami. Resztę – z plastrami salami i awokado. Udekorować ziołami.

Reklama

Nasza rada

Inne propozycje na szaszłyki: ziemniaki plus pomidorki koktajlowe i marynowane cebulki albo korniszony i ser żółty.

Przygotowanie: ok. 55 minut

Twoje Imperium
Więcej na temat:na | szaszłyki | ziemniaki

Zobacz również

  • ●600 g piersi z kurczaka ● 150 g sera feta ● czerwona papryka ● pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju ● 3 garście liści szpinaku ● sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie ● olej ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.