Reklama
  • Poniedziałek, 14 stycznia 2013 (15:01)

    Szaszłyczki w stylu śródziemnomorskim

Składniki: opakowanie małych kulek mozzarelli (125 g), pół słoiczka oliwek nadziewanych papryką (70 g), 6 suszonych pomidorów z zalewy, pół pęczka bazylii.

1. Mozzarellę pokrój w plasterki, suszone pomidory podziel na pół, osącz oliwki z zalewy.

2. Opłucz i osusz gałązki bazylii, oderwij listki.

Reklama

3. Na patyczki do szaszłyków (w wersji mini – na wykałaczki) nadziewaj na przemian mozzarellę, kawałki pomidorów, oliwki oraz listki bazylii.

Rada: Zamiast suszonych, użyj pomidorków koktajlowych.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.