Reklama
  • Poniedziałek, 13 lutego 2017 (15:05)

    Sycąca kanapka z mięsem

Składniki dla 4 osób: 40 dag mięsa wieprzowego, np. łopatki lub chudego boczku • cebula • 2 marchewki • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki musztardy • łyżka miodu • 4 łyżki sezamu • 4 łyżki sosu barbecue • gruby szczypior • 2 bułki pszenne olej • łyżka prażonej cebuli • sól • pieprz.

Reklama

1 Cebulę obierz, pokrój i podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i posiekany czosnek. Mięso umyj, osusz, obsmaż w całości z warzywami. Podlej wodą, duś pod przykryciem 40 minut. Wyjmij, ułóż na blasze, posmaruj sosem barbecue, musztardą i miodem. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C. Pokrój w grube plastry.

2 Bułkę pokrój w plastry, wierzch posmaruj olejem, posyp sezamem. Obsmaż na suchej patelni. Kładź na bułce plastry mięsa, polej je łyżeczką sosu barbecue, posyp szczypiorem i prażoną cebulką. Podawaj od razu.

CZAS: około 1,5 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.