Reklama
  • Poniedziałek, 11 stycznia 2016 (15:05)

    Ślimaczki pieczarkowe

Składniki na 4-6 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 50 dag pieczarek, 1 cebula, 30 dag tartego żółtego sera, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, sól, pieprz, natka pietruszki

Reklama

1. Pieczarki i cebulę umyć, pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystko podsmażyć na maśle, podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości, wystudzić, wymieszać z posiekaną natką pietruszki.

2. Ciasto rozmrozić, rozwinąć, obsypać serem, posmarować farszem pieczarkowym, zwinąć jak roladę. Końce zwilżyć zimną wodą, aby dokładnie się skleiły. Roladę pokroić w plastry o grubości ok. 2 cm. Krążki rozłożyć luźno na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210ºC na ok. 15 min. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Przygotowanie: ok. 45 minut.

Twoje Imperium
Więcej na temat:natka pietruszki

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu do risotto, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 500 ml bulionu i przecieru pomidorowego, 20 dag pomidorków koktajlowych, 20 dag sera feta, po 3 dag masła i startego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.