Reklama
  • Poniedziałek, 29 lipca 2013 (10:05)

    Śledziowe łódeczki

Składniki na 4 porcje : 4 większe młode ziemniaki, 2 marynowane filety śledziowe, 2–3 kawałki marynowanej czerwonej papryki, 2 niewielkie ogórki małosolne albo korniszony, 1 op. (ok. 20 dag) mielonego twarożku śmietankowego, kilka kropli soku cytrynowego, sól, mielony biały pieprz, koperek i plasterki cytryny do dekoracji

Kartofelki z pysznym nadzieniem

Reklama

Sposób przygotowania: 1.Ziemniaki dobrze wyszoruj. Włóż je do lekko posolonej wrzącej wody, ugotuj w mundurkach do miękkości.

2.Filety śledziowe potnij w paski, a ogórki i paprykę na kawałki. Twarożek przypraw sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki odcedź, przetnij wzdłuż. Przestudź. Na połówkach ziemniaków rozłóż twarożek, śledzie, kawałki ogórków i papryki. Łódeczki udekoruj koperkiem i kawałkami cytryny.

Wersja wykwintna

Twarożek zastąp kremowym serkiem ricotta. Przypraw go do smaku solą i pieprzem. Następnie serek rozłóż na ziemniakach i obłóż cienkimi paseczkami wędzonego łososia.

1 porcja: 3,15 zł; 350 kcal

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:ziemniaki | filety

Zobacz również

  • Składniki: • 2 filety z kurczaka • 2 plasterki ostrego żółtego sera • bakłażan • 2 pieczarki • 2 różyczki brokuła • ząbek czosnku • przyprawy: sól, curry, kardamon, ostra mielona papryka •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.