Reklama
  • Poniedziałek, 30 marca 2015 (14:00)

    Salsa sojowa

Składniki na 4 porcje: opakowanie kostki sojowej , łyżka sosu sojowego, łyżka octu ryżowego , łyżka miodu , po pół papryki czerwonej i żółtej, 2 łyżki przecieru pomidorowego, mała cebula, 2 ząbki czosnku, ostra papryka w proszku, olej, natka pietruszki

1. Kostkę sojową zalej wrzątkiem i trzymaj w wodzie ok. 5 minut.

Reklama

2. Paprykę żółtą i czerwoną pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.

3. Na rozgrzanym oleju zeszklij kolejno: cebulę, czosnek i paprykę. Smaż składniki tak długo, aż zrobią się dość miękkie.

4. Sos sojowy połącz z octem ryżowym, przecierem pomidorowym i miodem.

5. Polej mieszanką warzywa na patelni, dorzuć do nich kostkę sojową i duś kilka minut.

6. Gotowe składniki ułóż na ryżu, makaronie lub pieczywie. Danie udekoruj natką pietruszki.

Czas: 50 min 1 porcja = 270 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:salsa

Zobacz również

  • • 4 duże pieczarki • 5 łyżek oliwy z oliwek • 1/2 posiekanej cebuli • 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę • 5 łyżek octu balsamicznego • 1 gałązka rozmarynu Polenta: • 1 szklanka kaszy... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.