Reklama
  • Poniedziałek, 30 marca 2015 (14:00)

    Salsa sojowa

Składniki na 4 porcje: opakowanie kostki sojowej , łyżka sosu sojowego, łyżka octu ryżowego , łyżka miodu , po pół papryki czerwonej i żółtej, 2 łyżki przecieru pomidorowego, mała cebula, 2 ząbki czosnku, ostra papryka w proszku, olej, natka pietruszki

1. Kostkę sojową zalej wrzątkiem i trzymaj w wodzie ok. 5 minut.

Reklama

2. Paprykę żółtą i czerwoną pokrój w kostkę, cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.

3. Na rozgrzanym oleju zeszklij kolejno: cebulę, czosnek i paprykę. Smaż składniki tak długo, aż zrobią się dość miękkie.

4. Sos sojowy połącz z octem ryżowym, przecierem pomidorowym i miodem.

5. Polej mieszanką warzywa na patelni, dorzuć do nich kostkę sojową i duś kilka minut.

6. Gotowe składniki ułóż na ryżu, makaronie lub pieczywie. Danie udekoruj natką pietruszki.

Czas: 50 min 1 porcja = 270 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:salsa

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 8 jajek, 250 ml mleka, 1/3 szklanki mąki pszennej, 20 dag sera feta, 1 strąk czerwonej papryki, 2 średnie marchewki, mały kawałek pora, 1 pęczek szczypiorku, 30 dag kwaśnej... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.