Reklama
  • Czwartek, 2 marca 2017 (11:00)

    Sajgonki z łososiem

Skład na 5 porcji: 300 g świeżego fileta z łososia, 10 krążków papieru ryżowego, 300 g mrożonych orientalnych warzyw, 3 łyżki sosu sojowego, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, 2 łyżki masła.

Reklama

Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 4,80 zł

Łososia płuczę pod wodą i osuszam papierowym ręcznikiem. Przyprawiam solą, pieprzem i smażę na maśle z obu stron. Na patelni rozgrzewam olej i smażę warzywa, aż będą miękkie. Doprawiam sosem sojowym, mieszam.

Krążek papieru ryżowego zanurzam w letniej wodzie, a następnie nakładam porcję warzyw i mały kawałek łososia. Opakowuję farsz papierem, potem zwijam w rulonik, formując sajgonkę.

Kiedy zwinę wszystkie, smażę je na osobnej patelni na oleju z obu stron. Podaję ciepłe z sosem słodko-kwaśnym oraz surówką, np. z kiszonej kapusty.

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.