Reklama
  • Poniedziałek, 23 stycznia (11:00)

    Rurki ze schabu z suszonymi śliwkami

Składniki dla 4 osób: 70 dag schabu • 3 łyżki oleju • słodka i ostra papryka w proszku • czosnek granulowany • przyprawa do wieprzowiny • cebula • 3 ząbki czosnku • łyżeczka koncentratu buraczanego • łyżka octu balsamicznego • suszone śliwki • plasterki owczego sera • rukola • sól • pieprz.

1. Wymieszaj olej z solą, pieprzem, papryką, czosnkiem oraz przyprawą do wieprzowiny i natrzyj umyty i osuszony schab. Obłóż posiekaną cebulą i czosnkiem. Odstaw na noc do lodówki. Następnie zdejmij z mięsa czosnek i cebulę, przełóż do brytfanki, zalej 1/3 szklanki wody i piecz około 2 godzin pod przykryciem w temp. 180°C.

2. Wystudzony schab pokrój na cieniutkie plasterki. W miseczce rozprowadź koncentrat buraczany z odrobiną wody, tak by powstał różowy płyn. Zanurz w tym pokrojony na plasterki schab. Gdy nabierze koloru, wyjmij z zalewy, zawiń ze śliwką, skrop octem balsamicznym.

Reklama

Podawaj na świeżych liściach rukoli, posyp plasterkami owczego sera.

CZAS: około 2,5 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 1 średnia cebula, 1 młoda cukinia, 1/2 pęczka bazylii, 20 dag żółtego sera, 3 jajka, sól, pieprz, masło. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.