Reklama
  • Środa, 8 marca (08:05)

    Rulony szpinakowe

Składniki na 6-8 porcji: 40 dag mrożonego szpinaku, 3 jajka, 250 ml mleka, 20 dag mąki pszennej, 30 dag mielonego twarogu, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki gęstego jogurtu, 8–10 kawałków suszonych pomidorów, 10 dag pestek słonecznika, sól, pieprz, olej do smażenia.

Szpinak rozmroź, dobrze osącz. Zmiksuj go na gładką masę. Jajka wymieszaj mikserem ze szpinakiem oraz mlekiem, mąką i szczyptą soli. Ciasto naleśnikowe odstaw pod przykryciem na ok. 20 minut.

Patelnię rozgrzej. Cienko smaruj ją olejem i wylewaj porcje ciasta. Równomiernie rozprowadzaj je po patelni. Usmaż naleśniki (w sumie zajmie to ok. 10 minut).

Reklama

Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z twarogiem oraz jogurtem. Suszone pomidory potnij na kawki. Dodaj do masy serowej. Wrzuć pestki słonecznika. Przypraw solą i pieprzem. Masę przemieszaj. Naleśniki posmaruj przygotowanym nadzieniem. Zwiń.

Naj

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.