Reklama
  • Wtorek, 26 stycznia (14:00)

    Rożki gruszkowe z szynką

SKŁADNIKI dla 8 osób 4 gruszki • 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej lub innej • 15 dag serka śmietankowego • kilka suszonych śliwek •15 dag sera pleśniowego z niebieska pleśnią • listki rukoli • sól • biały pieprz.

Reklama

1 Gruszki umyj, pokrój w ćwiartki, wykrój pestki. Śliwki umyj, drobno posiekaj, połącz z serkiem, dopraw odrobiną soli i pieprzu, dokładnie wymieszaj. Plastry szynki przekrój wzdłuż.

2 Ułóż gruszki na półmisku. W miejsce wydrążonych pestek małą łyżeczką układaj serek ze śliwką, następnie gruszkę owijaj kawałkami szynki szwarcwaldzkiej. Przekąskę udekoruj listkami rukoli, sałaty lub natką pietruszki.

3 Przekąski możesz przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce.

CZAS: około 20 minut

Dobry Tydzień
Więcej na temat:as` | As | z | szynki | rożki

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 6 plastrów szynki, ogórek, 200 g półtłustego twarogu, 4–5 rzodkiewek, łyżka drobno posiekanego koperku, 2 łyżki pokrojonego drobno szczypiorku, sól, pieprz, 1–2 łyżki majonezu. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.