Reklama
  • Wtorek, 26 stycznia 2016 (14:00)

    Rożki gruszkowe z szynką

SKŁADNIKI dla 8 osób 4 gruszki • 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej lub innej • 15 dag serka śmietankowego • kilka suszonych śliwek •15 dag sera pleśniowego z niebieska pleśnią • listki rukoli • sól • biały pieprz.

Reklama

1 Gruszki umyj, pokrój w ćwiartki, wykrój pestki. Śliwki umyj, drobno posiekaj, połącz z serkiem, dopraw odrobiną soli i pieprzu, dokładnie wymieszaj. Plastry szynki przekrój wzdłuż.

2 Ułóż gruszki na półmisku. W miejsce wydrążonych pestek małą łyżeczką układaj serek ze śliwką, następnie gruszkę owijaj kawałkami szynki szwarcwaldzkiej. Przekąskę udekoruj listkami rukoli, sałaty lub natką pietruszki.

3 Przekąski możesz przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce.

CZAS: około 20 minut

Dobry Tydzień
Więcej na temat:as` | As | z | szynki | rożki

Zobacz również

  • Składniki ● 1 op. ciasta francuskiego ● 4 duże cebule ● 3 dag masła ● 100 ml białego wina ● 2 jajka ● 3 łyżki śmietany 18 proc. ● 5 dag żółtego sera ● sól i pieprz ● gałka muszkatołowa. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.