Reklama
  • Piątek, 27 stycznia (14:00)

    Roladki z szynki drobiowej

Składniki: 7,5 dag sałaty (np. roszponki), 1/4 opakowania rzeżuchy, 20 dag serka śmietankowego, 1 łyżeczka płynnego miodu, 1 łyżeczka musztardy, 5 dag włoskich orzechów, sól, pieprz, cukier, 16 cienkich plasterków szynki z indyka, 3 łyżki białego octu balsamicznego.

Reklama

PRZYGOTOWANIE: ok. 30 minut

1. Sałatę opłukać, osuszyć. Rzeżuchę opłukać, dobrze osuszyć, grubo posiekać. Serek śmietankowy utrzeć z miodem i musztardą. Wymieszać z rzeżuchą. Orzechy włoskie posiekać.

Łyżkę posiekanych orzechów odłożyć, resztę dodać do kremu serowego. Przyprawić go do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

2. Plasterki wędliny drobiowej posmarować przygotowanym kremem. Zwinąć w rożki i ułożyć na listkach sałaty. Biały ocet balsamiczny utrzeć z solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. Dolać oliwę.

Ubić trzepaczką na jednolity sos. Skropić nim roladki. Posypać odłożonymi posiekanymi orzechami. Roladki serwować np. z chrupiącą bagietką.

Życie na gorąco

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag piersi kurczaka, 1 cebula, 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 łyżki czerwonego pesto, 8 plastrów żółtego sera, olej, sól, pieprz, tymianek. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.