Reklama
  • Piątek, 27 stycznia 2017 (14:00)

    Roladki z szynki drobiowej

Składniki: 7,5 dag sałaty (np. roszponki), 1/4 opakowania rzeżuchy, 20 dag serka śmietankowego, 1 łyżeczka płynnego miodu, 1 łyżeczka musztardy, 5 dag włoskich orzechów, sól, pieprz, cukier, 16 cienkich plasterków szynki z indyka, 3 łyżki białego octu balsamicznego.

Reklama

PRZYGOTOWANIE: ok. 30 minut

1. Sałatę opłukać, osuszyć. Rzeżuchę opłukać, dobrze osuszyć, grubo posiekać. Serek śmietankowy utrzeć z miodem i musztardą. Wymieszać z rzeżuchą. Orzechy włoskie posiekać.

Łyżkę posiekanych orzechów odłożyć, resztę dodać do kremu serowego. Przyprawić go do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

2. Plasterki wędliny drobiowej posmarować przygotowanym kremem. Zwinąć w rożki i ułożyć na listkach sałaty. Biały ocet balsamiczny utrzeć z solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. Dolać oliwę.

Ubić trzepaczką na jednolity sos. Skropić nim roladki. Posypać odłożonymi posiekanymi orzechami. Roladki serwować np. z chrupiącą bagietką.

Życie na gorąco

Zobacz również

  • Składniki: 1 duża cebula, 1 duży strąk czerwonej papryki, masło, 2 pomidory, pół puszki kukurydzy, 20 dag żółtego sera, 4 jajka, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 100 ml oliwy (lub oleju), 25 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.