Reklama
  • Środa, 1 marca 2017 (10:05)

    Roladki z serem

Składniki: 2 średnie cukinie, 4 łyżki oliwy, kilka posiekanych listków bazylii, sok z 1/2 cytryny, pieprz, 25 dag sera ricotta, kilka pomidorków koktajlowych, sól, szczypiorek

Cukinię umyj i pokrój na równe podłużne plasterki. Ułóż je na folii aluminiowej i skrop 2 łyżkami oliwy. Posyp solą, gdy puszczą sok osusz na papierowym ręczniku. W naczyniu wymieszaj ser z sokiem z cytryny, resztą oliwy, solą oraz pieprzem. Na brzeg każdego plasterka nałóż po łyżeczce nadzienia i zwiń roladki. Włóż połówkę pomidorka i zwiąż szczypiorkiem.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 4 plastry ciasta filo, masło, 4 cienkie plastry boczku (wędzonego lub surowego), 10 dag żółtego sera (np. edamskiego), 4 duże pieczarki, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.