Reklama
  • Czwartek, 25 lipca 2013 (08:05)

    Roladki z pastą jajeczną

Składniki: 10 plastrów szynki (np. konserwowej, sopockiej, gotowanej), 3 jajka ugotowane na twardo, 3 łyżki serka naturalnego kanapkowego, 2-3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka (np. ostrego), łyżka posiekanego szczypiorku, sól, pieprz, natka do dekoracji.

1. Ugotowane na twardo jajka obierz i posiekaj (możesz przecisnąć je przez praskę do ziemniaków). Dodaj serek, majonez, chrzan, posiekany szczypiorek. Wymieszaj i przypraw masę do smaku.

Reklama

2. Rozłóż plastry szynki. Na każdy nałóż trochę jajecznego farszu, zwiń w rulonik i schłodź w lodówce. Podaj z ciemnym pieczywem, udekorowane listkami natki lub selera.

3. Te same roladki z szynki z pastą jajeczną możesz także podać w inny sposób, a mianowicie w galarecie. Rozpuść w odpowiedniej ilości wody 2 kostki warzywne lub mięsne. Namocz łyżkę żelatyny, połącz z wywarem i mocno przypraw galaretę.

4. Na dno półmiska wlej trochę galarety, wstaw do lodówki, aby zastygła. Potem ułóż na niej roladki. Udekoruj plasterkami ogórka, marchewki, listkami natki. Zalej tężejącą galaretą, wstaw do lodówki, aby całkowicie zastygła. Podaj z sosem chrzanowym.

Bella Relaks
Więcej na temat:roladki | z

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● 6 dużych ziemniaków ● słodka mielona papryka ● przyprawa do kurczaka ● oliwa ● sól więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.