Reklama
  • Wtorek, 21 lutego (08:05)

    Roladki z chleba

SKŁADNIKI NA 8 PORCJI: ● pół paczki pieczywa tostowego ● ogórek ● marchewka ● pół szkl. śmietany ● 20 dag szynki w plastrach ● 10 dag masła ● kilka łyżek maku ● natka pietruszki.

1. Marchewkę ugotuj i pokrój w kostkę razem z ogórkiem.

Reklama

2. Wymieszaj warzywa z utartym masłem.

3. Chleb okrojony ze skórek ułóż na folii, tworząc prostokąt. Posmaruj wierzch śmietaną, przykryj drugim kawałkiem folii i rozwałkuj. Usuń folię, a na tostach umieść plastry szynki i posmaruj je masą maślaną.

4. Całość zroluj i posyp makiem.

5. Schłodź roladę w lodówce, pokrój ją w plastry i udekoruj natką.

Kurier TV

Zobacz również

  • Galareta drobiowa

    Składniki na 6 porcji: 2 marchewki, po 4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1/2 kurczaka, 2 dag żelatyny, pół puszki kukurydzy, sól, pieprz, natka i sałata do dekoracji więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.