Reklama
  • Czwartek, 16 maja 2013 (09:15)

    Roladki w waflu idealne do zup

Składniki: op. prostokątnych wafli, 1 kg ziemniaków, pół kg twarogu, cebula, jajko, pół szklanki bułki tartej, sól, pieprz, olej

Przygotowanie: Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Gorące przeciśnij przez praskę z twarogiem. Dodaj cebulę, przypraw, połącz.

Reklama

Gorącą masą posmaruj wafle. Chwilkę odczekaj, zwiń. Pokrój na kawałki, panieruj w jajku i bułce tartej. Usmaż.

Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:roladki | cebula

Zobacz również

  • Składniki: 2 cukinie, 1 kolba kukurydzy, 2 limonki, 12 krewetek, 1 pomarańcza, 25 dag arbuza, 1 awokado, oliwa, masło, chili w proszku, mielona słodka papryka, sól, cukier, kolendra więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.