Reklama
  • Czwartek, 16 maja 2013 (09:15)

    Roladki w waflu idealne do zup

Składniki: op. prostokątnych wafli, 1 kg ziemniaków, pół kg twarogu, cebula, jajko, pół szklanki bułki tartej, sól, pieprz, olej

Przygotowanie: Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Gorące przeciśnij przez praskę z twarogiem. Dodaj cebulę, przypraw, połącz.

Reklama

Gorącą masą posmaruj wafle. Chwilkę odczekaj, zwiń. Pokrój na kawałki, panieruj w jajku i bułce tartej. Usmaż.

Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:roladki | cebula

Zobacz również

  • Składniki: 1 duża cebula, 1 duży strąk czerwonej papryki, masło, 2 pomidory, pół puszki kukurydzy, 20 dag żółtego sera, 4 jajka, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 100 ml oliwy (lub oleju), 25 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.