Reklama
  • Piątek, 25 marca 2016 (08:05)

    Rolada serowa

Składniki na 8 porcji: ● szklanka mąki ● 4 łyżki twarogu ● 3 łyżki mleka ● 3 łyżki oleju ● sól ● jajko ● pół torebki proszku do pieczenia; farsz: ● 15 dag twarożku śmietankowego ● 15 dag gotowanej szynki ● 3 łyżki śmietany ● po 1/3 pęczka natki pietruszki szczypiorku i rzeżuchy ● biały pieprz

Reklama

❶ Twaróg wymieszaj z mlekiem, olejem i solą. Dosyp mąkę i proszek do pieczenia.

❷ Ciasto zagnieć, po czym rozwałkuj na prostokąt.

❸ Pietruszkę, rzeżuchę i szczypiorek posiekaj. Połącz z twarożkiem, 2 łyżkami śmietany, solą i pieprzem.

❹ Na cieście rozsmaruj masę serową. Na dłuższych końcach pozostaw 2 cm wolnego brzegu i posmaruj je białkiem. Na twarożku umieść szynkę.

❺ Zwiń ciasno roladę, posmaruj ją żółtkiem roztrzepanym ze śmietaną. Wstaw potrawę do piekarnika (200°C) i piecz 20 minut.

Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 230. Stopień trudności: średnie.

Telemax
Więcej na temat:rolada | ciasto | tar

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag mąki, 10 dag masła, 3 jajka, po 10 dag żółtego sera i szynki wieprzowej, 1 szklanka mrożonego groszku, po 5 dag kwaśnej śmietany i sera ricotta, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.