Reklama
  • Środa, 19 kwietnia 2017 (11:00)

    Pyszne sosy do zapiekanki z kaszą

Zapieczone kaszotto przygotowane według naszego pomysłu możesz podać z aromatycznym sosem na zimno. Oto smakowite połączenia, które zaskoczą domowników i gości!

Reklama

Czosnkowy. 5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego, np. bałkańskiego przypraw obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem (2 ząbki), solą, pieprzem i sokiem z limonki. Dodaj pęczek posiekanej kolendry. Polej sosem ciepłą zapiekankę.

Musztardowy. 2 łyżki oliwy wymieszaj z 2 łyżkami musztardy sarepskiej, łyżką soku z cytryny oraz 2 łyżkami drobno posiekanej natki pietruszki. Przypraw solą i pieprzem, utrzyj. Sosem skrop zapiekankę.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 4 plastry ciasta filo, masło, 4 cienkie plastry boczku (wędzonego lub surowego), 10 dag żółtego sera (np. edamskiego), 4 duże pieczarki, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.