Reklama
  • Środa, 1 lutego 2017 (15:00)

    Przystawka z tofu

Składniki na 4 porcje: 500 g tofu, 1 marchew, 3/4 szklanki posiekanej szalotki.  Sos:  1/2 szklanki majonezu, 1/3 szklanki musztardy Dijon, 1 ząbek czosnku, 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne, 1 łyżeczka kurkumy, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 1 łyżeczka syropu klonowego, 1/2 szkl posiekanej szalotki, 2 łyżki octu jabłkowego, szczypiorek.

Przygotowanie:

Osuszone ręcznikiem papierowym i pokrojone w drobną kostkę naturalne tofu wymieszaj w misce z szalotką i startą na tarce o drobnych oczkach marchewką. Składniki na sos dokładnie wymieszaj ze sobą.

Reklama

Następnie dodaj go do marchewki z tofu. Wymieszaj dokładnie i odstaw na chwilę w ciepłe miejsce, by sałatka się przegryzła.

Przed podaniem posyp szczypiorkiem. Serwuj jako dodatek do pieczywa – możesz też podawać wymieszane z gotowaną komosą ryżową.

TV14

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.