Reklama
  • Środa, 3 lutego (11:00)

    Przekąski w rurkach cannelloni

10 sztuk makaronu cannelloni (duże rurki), 50 dag mrożonego szpinaku, 10 dag twarożku, 2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, łyżka śmietany 18-proc., 1-2 łyżki masła, 2 jajka, bułka tarta, olej, 10 dag żółtego sera startego, sos pomidorowy, 2 łyżki posiekanej natki.

Reklama

Przepis przysłała Marta Pedo z Kroczyna (woj. lubelskie)

1 Rurki ugotuj w osolonym wrzątku na półtwardo, wystudź. Szpinak rozmroź, podsmaż na maśle. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i twarożek, wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową.

2 Farszem nadziej rurki. Panieruj je w jajkach i bułce tartej, usmaż na złoto. Od razu posyp serem. Sos podgrzej. Podawaj rurki polane sosem i posypane natką.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:rurki | Marta | przepis | cannelloni | przekąski

Zobacz również

  • Skład na 15 sztuk: ● 325 g chudego twarogu ● 2 jajka ● 4 łyżki mleka ● 4 łyżki oleju ● 250 g mąki ● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ● 50 g zielonej, czerwonej i żółtej papryki ● 1/2 pęczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.