Reklama
  • Środa, 3 lutego (11:00)

    Przekąski w rurkach cannelloni

10 sztuk makaronu cannelloni (duże rurki), 50 dag mrożonego szpinaku, 10 dag twarożku, 2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, łyżka śmietany 18-proc., 1-2 łyżki masła, 2 jajka, bułka tarta, olej, 10 dag żółtego sera startego, sos pomidorowy, 2 łyżki posiekanej natki.

Reklama

Przepis przysłała Marta Pedo z Kroczyna (woj. lubelskie)

1 Rurki ugotuj w osolonym wrzątku na półtwardo, wystudź. Szpinak rozmroź, podsmaż na maśle. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i twarożek, wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową.

2 Farszem nadziej rurki. Panieruj je w jajkach i bułce tartej, usmaż na złoto. Od razu posyp serem. Sos podgrzej. Podawaj rurki polane sosem i posypane natką.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:rurki | Marta | przepis | cannelloni | przekąski

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 mała główka kapusty, 40 dag chudej wieprzowiny, 20 dag sera owczego, 1 duża cebula, 2 łyżki octu balsamicznego,1 łyżeczka musztardy, 1 ząbek czosnku, kawałek (2 cm) imbiru,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.