Reklama
  • Piątek, 18 października 2013 (09:05)

    Placki gryczano-warzywne

Te lekkie placuszki polecam osobom będącym na diecie, ale nie tylko. Inni mogą je podać np. z gulaszem.

Składniki: szklanka kaszy gryczanej, szklanka startych warzyw (marchewka, pietruszka, seler, por), cebula, 2-3 jajka, 2-3 łyżki mąki, sól, pieprz, olej

Reklama

Przygotowanie: Kaszę ugotuj wg instrukcji w lekko osolonej wodzie. Warzywa wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj. Osącz. Wymieszaj z kaszą. Cebulę posiekaj, dodaj do masy, wbij jajka, wsyp mąkę, wymieszaj, przypraw.

Olej rozgrzej na patelni. Z masy usmaż placki na złoty kolor z obydwu stron.

Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 3, cena za porcję: 1,80 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:placki | olej

Zobacz również

  • Składniki: 1 duża cebula, 1 duży strąk czerwonej papryki, masło, 2 pomidory, pół puszki kukurydzy, 20 dag żółtego sera, 4 jajka, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 100 ml oliwy (lub oleju), 25 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.