Reklama
  • Piątek, 18 października 2013 (09:05)

    Placki gryczano-warzywne

Te lekkie placuszki polecam osobom będącym na diecie, ale nie tylko. Inni mogą je podać np. z gulaszem.

Składniki: szklanka kaszy gryczanej, szklanka startych warzyw (marchewka, pietruszka, seler, por), cebula, 2-3 jajka, 2-3 łyżki mąki, sól, pieprz, olej

Reklama

Przygotowanie: Kaszę ugotuj wg instrukcji w lekko osolonej wodzie. Warzywa wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj. Osącz. Wymieszaj z kaszą. Cebulę posiekaj, dodaj do masy, wbij jajka, wsyp mąkę, wymieszaj, przypraw.

Olej rozgrzej na patelni. Z masy usmaż placki na złoty kolor z obydwu stron.

Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 3, cena za porcję: 1,80 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:placki | olej

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 400 g zielonej fasolki szparagowej ● 120 g pieczarek ● cebula ● pomidor ● główka czosnku ● 1/2 szklanki bułki tartej ● sól, cukier i pieprz ● ocet balsamiczny ● olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.