Reklama
  • Wtorek, 21 lutego (08:05)

    Pizzerinki na cieście francuskim

Składniki na 12 porcji: ● 2 rolki ciasta francuskiego ● pół szkl. sosu pomidorowego ● sól ● pieprz ● zioła prowansalskie ● cukier ● oliwa ● papryka czerwona ● pół słoiczka oliwek czarnych ● 10 dag szynki ● 4 łyżeczki parmezanu.

1. Każdą rolkę ciasta francuskiego pokrój na 6 kawałków i rozłóż na papierze do pieczenia.

Reklama

2. Przecier pomidorowy połącz z odrobiną soli, pieprzu, cukru i szczyptą ziół prowansalskich. Wymieszaj z łyżeczką oliwy z oliwek. Posmaruj sosem środek ciastek francuskich.

3. Rozłóż w tych miejscach pokrojone w plasterki oliwki, kosteczkę szynki i drobno pociętą paprykę czerwoną. Wierzch posyp parmezanem.

4. Wstaw pizzerinki do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz około 15 minut.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 4 plastry ciasta filo, masło, 4 cienkie plastry boczku (wędzonego lub surowego), 10 dag żółtego sera (np. edamskiego), 4 duże pieczarki, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.