Reklama
  • Środa, 25 marca 2015 (08:05)

    Piramidki pieczarkowe na grzankach

Składniki na 4 porcje: • 12 dużych pieczarek • 3 pomidory • po pół papryki zielonej, czerwonej i żółtej • cebula • seler naciowy • 2 ząbki czosnku • po 2 łyżki majonezu i gęstego jogurtu naturalnego • sól • pieprz • papryka łagodna • zioła prowansalskie • 8 cienkich kromek chleba pszennego • olej.

1. Pieczarki namocz w zimnej wodzie, a następnie dokładnie wyszoruj i osusz. Odetnij nóżki, wydrąż i oprósz solą. Podsmaż na rozgrzanym oleju.

Reklama

2. Pomidory sparz, obierz ze skóry. Jeden pokrój w drobną kostkę razem z papryką, pozostałe w ósemki. Cebulę poszatkuj, seler naciowy potnij w plastry. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę.

Warzywa (poza ósemkami pomidora) umieść w misce, odrobinę odłóż do dekoracji. Dosyp szczyptę soli, pieprzu, paprykę i zioła prowansalskie. Dodaj majonez połączony z gęstym jogurtem naturalnym.

3. Całość wymieszaj, po czym nałóż do wydrążonych pieczarek.

4. Chleb podsmaż na oleju lub upiecz w tosterze. Umieść na nim nafaszerowane grzyby. Obok rozłóż pozostawione warzywa.

Kurier TV
Więcej na temat:na

Zobacz również

  • Ser w ziołach

    Składniki: 40 dag twardego sera typu bałkańskiego, po pół pęczka natki i koperku, pół sałaty lodowej, chili, garść roszponki, cytryna, 1 małe radicchio, cukier, 2-3 łodygi lubczyku, sól, olej,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.