Reklama
  • Środa, 12 lipca 2017 (08:00)

    Pierś kurczaka w cieście francuskim

Składniki: 40 dag piersi kurczaka, 1 cebula, 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 łyżki czerwonego pesto, 8 plastrów żółtego sera, olej, sól, pieprz, tymianek.

1 Mięso kurczaka opłucz, pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć obraną i posiekaną cebulę, zrumień. Dodaj mięso. Usmaż na złoty kolor. Oprósz solą i pieprzem.

2 Ciasto francuskie pokrój na 8 kwadratów. Wylep nimi formy do babeczek lub muffinek. Spody posmaruj czerwonym pesto. Rozłóż farsz mięsny. Posyp tymiankiem. Na wierzchu ułóż plastry sera. Piecz 20 min w 200 st.

Reklama

czas ok. 35 min; porcja – 350 kcal, cena 2,10 zł

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.