Reklama
  • Piątek, 3 kwietnia 2015 (13:00)

    Pieczarki ze szpinakiem

Składniki: 10 dag szpinaku, 10 pieczarek, pół szklanki ugotowanej soczewicy, 10 dag startej mozzarelli, ząbek czosnku, cebula, gałka muszkatołowa, pieprz, sól, oliwa

Przygotowanie:

Szpinak wrzuć do przesmażonej cebulki z czosnkiem. Chwilę podduś. Dodaj soczewicę i przypraw. Na patelni podsmaż kapelusze pieczarek, dopraw solą i pieprzem. Przełóż je do naczynia żaroodpornego, napełnij farszem i posyp mozzarellą. Zapiecz w piekarniku, aż ser się rozpuści.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:pieczarki | szpinak | szpinak

Zobacz również

  • Ser w ziołach

    Składniki: 40 dag twardego sera typu bałkańskiego, po pół pęczka natki i koperku, pół sałaty lodowej, chili, garść roszponki, cytryna, 1 małe radicchio, cukier, 2-3 łodygi lubczyku, sól, olej,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.