-
Czwartek, 2 marca 2017 (15:00)
Pieczarki z niespodzianką
Składniki: 15 dużych pieczarek • 1/2 kg mięsa mielonego (ja użyłam mięsa z indyka) • 15 dag żółtego sera w kawałku • sól • pieprz • posiekany szczypiorek • łyżka oleju.
1 Pieczarki oczyszczam, obcinam nóżki, wydrążam środki kapeluszy. Nóżki i środki drobno kroję.
2 Na patelni przesmażam drobno posiekaną cebulę, dodaję posiekane środki i nóżki pieczarek. Gdy zaczną się przyrumieniać, dokładam mielone mięso. Podsmażam mieszając. Dodaję połowę startego żółtego sera.
3 Kapelusze pieczarek napełniam farszem i ustawiam je w żaroodpornym naczyniu. Zapiekam ok. 15 minut, a po tym czasie posypuję resztą żółtego sera.
Zapiekam jeszcze do rozpuszczenia się sera. Gotowe posypuję szczypiorkiem. Podaję na gorąco.
Przygotowanie 30 min • Porcja 95 kcal • Koszt porcji 0,80 zł • Przepis na 15 szt.
Marta Sztabińska z Grajewa
Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej
Twój komentarz może być pierwszy