Reklama
  • Czwartek, 10 marca (15:00)

    Pieczarki z boczkiem

Składniki na 4 porcje: 8 dużych pieczarek , 1 cebula, 8 plastrów wędzonego boczku, 1/2 puszki pomidorów krojonych,10 dag sera z niebieską pleśnią (np. rokpol, gorgonzola), 4 ząbki czosnku, gałązki tymianku, 2 łyżki musztardy, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka oliwy l sól, pieprz, cukier

1. Pieczarki umyć, odciąć nóżki, delikatnie wydrążyć kapelusze, miąższ posiekać. Boczek pokroić w paski, podsmażyć z posiekaną cebulą i zmiażdżonym czosnkiem, doprawić, wystudzić, wymieszać z pokrojonym w kostkę serem, pomidorami i tymiankiem.

2. Farszem nadziać kapelusze. Zapiec w piekarniku (ok. 15 min w temp. 180°C). Skropić sosem z soku, musztardy, oliwy, przypraw, cukru.

Reklama

Twoje Imperium

Zobacz również

  • ● Opakowanie ciasta filo ● kulka sera mozzarella ● 300-350 g wędz. kurczaka ● czerwona papryka ● cebula dymka ● olej ● sól, pieprz ● 30 g masła stopionego ● ser żółty w plastrach (6 szt.) ● kilka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.