Reklama
  • Środa, 25 marca 2015 (08:05)

    Pieczarki w sosie pomidorowym

Składniki na 3 porcje: • 12 pieczarek • 2 jajka • bułka tarta • sól • pieprz • olej do smażenia. Sos: • pomidory w puszce • 2 duże ząbki czosnku • sól • pieprz • cukier • zioła (oregano, bazylia) • łyżka oliwy z oliwek • natka pietruszki.

1. Pieczarki umyj w zimnej wodzie, po czym obierz je ostrym nożykiem lub dokładnie wyszoruj. Posyp je solą, a następnie zanurz w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Reklama

2. Tak przygotowane grzyby usmaż na głębokim, mocno rozgrzanym oleju.

3. Pomidory w puszce przełóż wraz z sosem do rondelka. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżkę oliwy z oliwek, zioła i przyprawy.

4. Całość podgrzej, a następnie zmiksuj za pomocą blendera.

5. Przelej sos do szklanej misy. Zanurz w nim usmażone pieczarki w panierce i posyp danie natką pietruszki.

Kurier TV
Więcej na temat:pieczarki | sos | S.O.S. | sosy | olej do smażenia

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 4 ugotowane ziemniaki, 25 dag mięsa mielonego, 5 dag suszonych grzybów, po 2 łyżki kukurydzy i pokrojonej czerwonej papryki, 10 dag startego żółtego sera, słodka papryka,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.