Reklama
  • Poniedziałek, 16 stycznia (08:00)

    Pieczarki faszerowane kurczakiem

Składniki: 12 bardzo dużych pieczarek, mała cukinia, 30 dag fileta z kurczaka, mała papryka zielona, mała papryka czerwona, 20 dag sera żółtego, 20 dag boczku wędzonego, pęczek natki pietruszki, sól, pieprz, bazylia.

Przepis Joanny Tokarz z Ptaszkowej

1 Pieczarki oczyść. Wytnij trzonki, zetrzyj je z cukinią na tarce. Filet i papryki drobno pokrój. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.

Reklama

2 Boczek posiekaj, ser zetrzyj. Kapelusze ułóż na ruszcie umieszczonym w blaszce. Posól, napełnij farszem. Piecz 30 min w 180°C (góra-dół).

3 Po tym czasie pieczarki posyp boczkiem, serem i posiekaną pietruszką. Wstaw do piekarnika na 15 min. Udekoruj bazylią.

Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 12 cena za porcję: 1,40 zł

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 4 plastry ciasta filo, masło, 4 cienkie plastry boczku (wędzonego lub surowego), 10 dag żółtego sera (np. edamskiego), 4 duże pieczarki, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.