Reklama
  • Piątek, 18 grudnia 2015 (13:05)

    Pieczarki faszerowane

Składniki na 4 porcje: 1/2 kg dużych pieczarek, 10 dag gotowanej szynki, 2 cebule dymki (ze szczypiorem), 1 czerwona papryka, 2 ugotowane ziemniaki, 2 ząbki czosnku, 10 dag tartego żółtego sera, 1 łyżka oleju, 1 pęczek natki pietruszki, kilka liści sałaty karbowanej, sól, pieprz, tymianek.

Reklama

1 Grzyby umyć, oczyścić, trzony wyciąć i posiekać. Cebule i paprykę oczyścić, posiekać. Rozgrzać olej. Zeszklić cebulę, dodać paprykę, pokrojone trzony pieczarek i zmiażdżony czosnek. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.

2 Ziemniaki i szynkę pokroić w niewielką kostkę. Wymieszać z papryką i cebulą. Natkę pietruszki opłukać, posiekać, dodać do nadzienia. Wypełnić nim na kopiasto kapelusze pieczarek, obsypać tartym serem.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC na 30 min. Podawać gorące, talerze udekorować umytą i osuszoną sałatą.

Twoje Imperium
Więcej na temat:pieczarki | ziemniaki | grzyby

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 1 główka sałaty, 1 średnia cebula , 50 dag boczniaków, 20 dag żółtych pomidorów, 1/2 słoika suszonych pomidorów, 2 łyżki mąki, 2 jajka, 4 łyżki bułki tartej, kilka gałązek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.