Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia (13:05)

    Pieczarka z fetą

Składniki: 4 plastry boczku, 5 pieczarek, cebula, 2 ząbki czosnku, 10 dag sera typu feta, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, oliwa. Przygotowanie:

Pieczarki obierz i oderwij ogonki. Wewnętrzną stronę kapeluszy lekko posól, a zewnętrzną skrop oliwą. Cebulę, boczek, wyciśnięte ząbki czosnku oraz odłożone ogonki grzybów pokrój w kostkę i podsmaż. Farszem napełnij kapelusze pieczarek.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 ºC i piecz około 25 minut. Przed podaniem kapelusze pieczarek posyp fetą wymieszaną z natką pietruszki.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:pieczarki | z | feta

Zobacz również

  • Pokrój wzdłuż 6-7 dużych plasterków wędzonego boczku. Do środka 12-14 suszonych śliwek wetknij po migdale bez skórki. Nadziane śliwki owiń boczkiem (ew. zepnij wykałaczkami). Włóż na patelnię... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.