Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia 2016 (13:05)

    Pieczarka z fetą

Składniki: 4 plastry boczku, 5 pieczarek, cebula, 2 ząbki czosnku, 10 dag sera typu feta, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, oliwa. Przygotowanie:

Pieczarki obierz i oderwij ogonki. Wewnętrzną stronę kapeluszy lekko posól, a zewnętrzną skrop oliwą. Cebulę, boczek, wyciśnięte ząbki czosnku oraz odłożone ogonki grzybów pokrój w kostkę i podsmaż. Farszem napełnij kapelusze pieczarek.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 ºC i piecz około 25 minut. Przed podaniem kapelusze pieczarek posyp fetą wymieszaną z natką pietruszki.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:pieczarki | feta

Zobacz również

  • Składniki: 4 plastry ciasta filo, masło, 4 cienkie plastry boczku (wędzonego lub surowego), 10 dag żółtego sera (np. edamskiego), 4 duże pieczarki, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.