Reklama
  • Czwartek, 9 stycznia 2014 (11:05)

    Pasztet w cieście

Składniki na 6 porcji: 15 dag czerwonej soczewicy, 5 dag masła, 20 dag włoszczyzny, cebula, 2 posiekane z. czosnku, 10 dag pieczarek, olej, sól, pieprz, 3 kromki chleba tostowego, 2 jajka, szkl. kwaś. śmietany, bułka tarta do zagęszczenia (ilość wg uznania), 40 dag ciasta francuskiego

Reklama

Przygotowanie: Bakłażany umyj, osusz, a następnie pokrój je na plasterki o grubości około 1 cm. Posól, skrop sokiem z cytryny.

Gdy plastry bakłażana puszczą sok, opłucz je i osusz. Czosnek drobno posiekaj, wymieszaj z 2 łyżkami oleju.

Cukinię umyj, pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Plastry obu warzyw posmaruj olejem z czosnkiem i przyprawami.

Warzywa grilluj 3-4 min z każdej strony (lub usmaż na patelni grillowej). Podaj od razu, posypane pestkami słonecznika.

Świat kobiety
Więcej na temat:pasztet | ciasta | pasztety

Zobacz również

  • Składniki: 1 duża cebula, 1 duży strąk czerwonej papryki, masło, 2 pomidory, pół puszki kukurydzy, 20 dag żółtego sera, 4 jajka, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 100 ml oliwy (lub oleju), 25 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.