Reklama
  • Środa, 9 marca 2016 (10:00)

    Paszteciki z karkówki

Składniki: 50 dag karkówki l cebula, łyżka smalcu, 2 ząbki czosnku, jajko, majeranek l ostra czerwona papryka, kminek, 2 szklanki mąki, 3 żółtka, sól , kostka margaryny

Przygotowanie:

Mąkę zagnieć z margaryną, żółtkami oraz szczyptą soli. Wyrób elastyczne ciasto. Mięso pokrój w kosteczkę. Cebulę oraz czosnek posiekaj i zeszklij na smalcu. Następnie dodaj mięso i smaż ok. 10 minut. Dopraw solą i majerankiem.

Ciasto rozwałkuj i powycinaj krążki. Nałóż na nie po łyżce farszu, złóż na pół i zlep brzegi. Blachę przykryj pergaminem i ułóż pierogi. Posmaruj po wierzchu rozkłóconym jajkiem, posyp kminkiem i papryką. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około pół godziny w temperaturze 200 °C, aż ciasto ładnie się zarumieni.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:paszteciki | ciasto | pasztecik

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag mąki, 10 dag masła, 3 jajka, po 10 dag żółtego sera i szynki wieprzowej, 1 szklanka mrożonego groszku, po 5 dag kwaśnej śmietany i sera ricotta, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.