Reklama
  • Środa, 11 marca 2015 (12:00)

    Paszteciki francuskie z soczewicą

Składniki: • opakowanie ciasta francuskiego • 10 dag czerwonej soczewicy • olej • cebula • marchew • sól • papryka ostra • curry .

1. Soczewicę namocz przez noc, następnego dnia odcedź, zalej świeżą wodą i ugotuj do miękkości.

2. Obraną cebulę i marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, po czym zeszkij na oleju. Dopraw warzywa solą, curry i papryką, a potem wymieszaj z soczewicą.

Reklama

3. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Na każdym ułóż po łyżce farszu i złóż na pół. Brzegi zagnieć widelcem.

4. Tak przygotowane paszteciki rozłóż na blasze i wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Danie podawaj jako gorącą przystawkę.

Przepis nadesłał: Adam Dąbek

Kurier TV
Więcej na temat:paszteciki | adam | przepis | z | pasztecik

Zobacz również

  • ●600 g piersi z kurczaka ● 150 g sera feta ● czerwona papryka ● pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju ● 3 garście liści szpinaku ● sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie ● olej ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.