Reklama
  • Środa, 11 marca 2015 (12:00)

    Paszteciki francuskie z soczewicą

Składniki: • opakowanie ciasta francuskiego • 10 dag czerwonej soczewicy • olej • cebula • marchew • sól • papryka ostra • curry .

1. Soczewicę namocz przez noc, następnego dnia odcedź, zalej świeżą wodą i ugotuj do miękkości.

2. Obraną cebulę i marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, po czym zeszkij na oleju. Dopraw warzywa solą, curry i papryką, a potem wymieszaj z soczewicą.

Reklama

3. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Na każdym ułóż po łyżce farszu i złóż na pół. Brzegi zagnieć widelcem.

4. Tak przygotowane paszteciki rozłóż na blasze i wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Danie podawaj jako gorącą przystawkę.

Przepis nadesłał: Adam Dąbek

Kurier TV
Więcej na temat:paszteciki | adam | przepis | pasztecik

Zobacz również

  • Składniki: 1 duża cebula, 1 duży strąk czerwonej papryki, masło, 2 pomidory, pół puszki kukurydzy, 20 dag żółtego sera, 4 jajka, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 100 ml oliwy (lub oleju), 25 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.