Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca 2017 (13:10)

    Paprykowy keks

Składniki ● 25 dag mąki ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ● 250 ml białego wina ● 4 jajka ● 200 ml oliwy ● cebula ● 2 pomidory ● żółta i czerwona papryka ● po 10 dag sera camembert i żółtego ● sól, zioła.

Reklama

1. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i łyżeczką soli. Dodaję wino, jajka i oliwę, miksuję. Cebulę obieram, szatkuję. Umyte pomidory i papryki oraz camembert kroję na kawałki. Dodaję do ciasta razem łyżką posiekanych ziół, mieszam.

2. Podłużną formę wykładam pergaminem, napełniam ciastem i obkładam żółtym se-rem. Piekę 55 min w 175 st.

100 rad

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.