Reklama
  • Piątek, 8 stycznia (13:05)

    Paczuszki z ciasta filo

Składniki: opakowanie ciasta filo, 50 dag szpinaku, 20 dag sera feta, 10 dag rozpuszczonego masła, 3 jajka, szczypta gałki muszkatołowej, po 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki i szczypiorku, cebula, sól, pieprz, olej.

Przygotowanie:

Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj szpinak i smaż, aż odparuje woda. Odstaw. Ser feta połącz z jajkami. Dodaj do szpinaku razem z natką i szczypiorkiem. Wymieszaj i dopraw do smaku.

Na papierze do pieczenia umieść płat ciasta i posmaruj go masłem. Pokrój na większe kwadraty i rozłóż na nich farsz. Ciasto sklej na górze. Jeśli brzegi nie chcą się skleić, posmaruj je masłem. Gotowe paczuszki posmaruj lekko masłem, żeby się zarumieniły podczas pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 °C przez ok. 30 minut.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:na | ciasta | z | ciasto | ciasto filo

Zobacz również

  • ● Opakowanie ciasta filo ● kulka sera mozzarella ● 300-350 g wędz. kurczaka ● czerwona papryka ● cebula dymka ● olej ● sól, pieprz ● 30 g masła stopionego ● ser żółty w plastrach (6 szt.) ● kilka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.