Reklama
  • Środa, 2 marca 2016 (13:06)

    Naleśniki z wiśniami

Ciasto: ● 1 szklanka mąki ● 1 szklanka mleka ● 2 jajka ● 1 łyżka cukru wanilinowego ● 30 ml oleju Nadzienie: ● 200 g wiśni ● szczypta cynamonu ● 80 g cukru ● 300 ml czerwonego wina ● 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ● 1 limonka ● 2 łyżki wody

Reklama

1. W garnku skarmelizuj cukier. Wlej wino, wsyp cynamon i otartą skórkę z limonki. Gotuj aż karmel się rozpuści. Zagęść wszystko mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie. Do sosu dodaj wiśnie. Zagotuj. Łyżką cedzakową wyjmij wiśnie.

2. Z mąki, jajek, mleka i cukru wanilinowego przygotuj ciasto naleśnikowe. Usmaż cienkie placki. Na usmażone naleśniki nałóż wiśnie i zwiń. Gotowe rulony polej sosem i udekoruj wiśniami.

Takie jest życie
Więcej na temat:ciasto | z | naleśniki

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg ziemniaków, 1 średni por, 30 dag kiełbasy, 4 jajka, 250 ml gęstej kwaśnej śmietany, 10 dag startego żółtego sera, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, olej do formy więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.