Reklama
  • Środa, 8 marca (09:05)

    Muffinki z jajkiem

Składniki na 6 porcji: ● opakowanie gotowego ciasta francuskiego ● 6 jajek ● plasterki wiejskiej kiełbasy ● szczypiorek ● śmietana 18% ● ser (może być żółty, pleśniowy albo mozzarella) ● sól ● pieprz czarny świeżo mielony ● łyżeczka masła albo margaryny.

Reklama

❶ Ścianki foremek do muffinek posmaruj margaryną, wylep ciastem i wywiń brzegi.

❷ Na dnie ułóż plasterek kiełbasy i ostrożnie wlej jajko, tak, by żółtko było całe.

❸ Dookoła żółtka rozlej odrobinę śmietany. Jajka posyp solą i pieprzem oraz szczypiorkiem. Na wierzchu ułóż sery.

❹ Wstaw muffinki do rozgrzanego piekarnika i piecz do czasu, aż białko się zetnie.

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 1 kg ziemniaków, 1 średni por, 30 dag kiełbasy, 4 jajka, 250 ml gęstej kwaśnej śmietany, 10 dag startego żółtego sera, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, olej do formy więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.