Reklama
  • Środa, 8 marca 2017 (09:05)

    Muffinki z jajkiem

Składniki na 6 porcji: ● opakowanie gotowego ciasta francuskiego ● 6 jajek ● plasterki wiejskiej kiełbasy ● szczypiorek ● śmietana 18% ● ser (może być żółty, pleśniowy albo mozzarella) ● sól ● pieprz czarny świeżo mielony ● łyżeczka masła albo margaryny.

Reklama

❶ Ścianki foremek do muffinek posmaruj margaryną, wylep ciastem i wywiń brzegi.

❷ Na dnie ułóż plasterek kiełbasy i ostrożnie wlej jajko, tak, by żółtko było całe.

❸ Dookoła żółtka rozlej odrobinę śmietany. Jajka posyp solą i pieprzem oraz szczypiorkiem. Na wierzchu ułóż sery.

❹ Wstaw muffinki do rozgrzanego piekarnika i piecz do czasu, aż białko się zetnie.

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.